Kipfilet op Provençaalse wijze
Ingrediënten (voor 4 personen)
600 gram kipfilet
3 eetlepels olijfolie
2 kleine aubergines
2 uien
4 tomaten
1 glas droge witte wijn
2 blaadjes laurier
takje tijm
zout en peper
8 teentjes knoflook (niet gepeld)
8 groene olijven zonder pit
8 zwarte olijven zonder pit
Ingrediënten (voor 4 personen)
600 gram kipfilet
3 eetlepels olijfolie
2 kleine aubergines
2 uien
4 tomaten
1 glas droge witte wijn
2 blaadjes laurier
takje tijm
zout en peper
8 teentjes knoflook (niet gepeld)
8 groene olijven zonder pit
8 zwarte olijven zonder pit
Bereiding
Kipfilet in gelijkmatige stukken snijden.
Uien en aubergines in gelijkmatige niet te kleine stukken snijden.
Tomaten pellen en in stukken snijden.
Olijven halveren.
Stukken kipfilet kruiden met zout en peper en in hete olie aan alle zijden aanbraden en kleuren.
Alle andere ingrediënten (behalve olijven) toevoegen en onder deksel 15 minuten zachtjes laten smoren.
Op het einde van de bereidingstijd laurier, tijm en knoflook verwijderen; olijven toevoegen.
Eventueel de saus iets laten inkoken en op smaak brengen met zout en peper.
Afwerken met gehakte peterselie
Reacties