Doorgaan naar hoofdcontent

Varkensgebraad met tuinbonen

Varkensgebraad met tuinbonen
Ingrediënten (voor 4 personen)
800 gram varkensgebraad
30 gram boter
2 teentjes knoflook
zout, peper en nootmuskaat
1 ui
1 wortel
2 kg tuinbonen
30 gram boter
bonenkruid

Bereiding
Het varkensgebraad aan alle kanten goed inwrijven met zou, peper, nootmuskaat en geperste knoflook.
Oven voorverwarmen op 175 graden.
Het vlees eerst in de hete boter op het vuur aan alle zijden dichtschroeien; dan in de oven plaatsen gedurende ongeveer 45 minuten.
Tijdens het braadproces het vlees regelmatig bedruipen met het braadvet.
Na ongeveer 15 minuten voeg je grof gesneden ui en wortel toe aan de braadslede, om de jus meer smaak te geven. Eventueel kan je ook een blaadje laurier toevoegen.
De tuinbonen doppen, wassen en met niet teveel water , zout en een takje bonenkruid aan de kook brengen.
Laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken, giet het water af en laat ze nog eens 5 minuten stoven met wat boter.
Het vlees na de braadtijd 10 minuten afgedekt laten staan alvorens aan te snijden.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

425 kcal, 51 gram eiwit, 19 gram vet, 10 gram verzadigd vet, 12 gram koolhydraten en 10 gram vezel

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.