Varkensgebraad met tuinbonen
Ingrediënten (voor 4 personen)
800 gram varkensgebraad
30 gram boter
2 teentjes knoflook
zout, peper en nootmuskaat
1 ui
1 wortel
2 kg tuinbonen
30 gram boter
bonenkruid
Bereiding
Het varkensgebraad aan alle kanten goed inwrijven met zou, peper, nootmuskaat en geperste knoflook.
Oven voorverwarmen op 175 graden.
Het vlees eerst in de hete boter op het vuur aan alle zijden dichtschroeien; dan in de oven plaatsen gedurende ongeveer 45 minuten.
Tijdens het braadproces het vlees regelmatig bedruipen met het braadvet.
Na ongeveer 15 minuten voeg je grof gesneden ui en wortel toe aan de braadslede, om de jus meer smaak te geven. Eventueel kan je ook een blaadje laurier toevoegen.
De tuinbonen doppen, wassen en met niet teveel water , zout en een takje bonenkruid aan de kook brengen.
Laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken, giet het water af en laat ze nog eens 5 minuten stoven met wat boter.
Het vlees na de braadtijd 10 minuten afgedekt laten staan alvorens aan te snijden.
Dit gerecht bevat per portie ongeveer:
425 kcal, 51 gram eiwit, 19 gram vet, 10 gram verzadigd vet, 12 gram koolhydraten en 10 gram vezel
Reacties