Gepofte aardappel met zure room en komijn
Ingrediënten (voor 4 personen)
8 middelgrote aardappels kruimig kokend
3 eetlepels komijnzaadjes
1 eetlepel grof zeezout
60 gram boter
200 gram zure room
2 eetlepels versnipperde bieslook
Bereiding
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Aardappels goed schoonboenen en over de lengte in twee snijden.
Boter smelten.
Aardappels met snijvlak naar boven op een ingevet bakblik plaatsen.
Bestrooien met zeezout en komijnzaadjes.
Gesmolten boter over de aardappels doen.
In de oven plaatsen gedurende 45 tot 50 minuten.
2 tot 3 maal bedruipen met de braadboter.
Zure room op smaak brengen en mengen met de versnipperde bieslook.
Serveer de gepofte aardappels als bijgerecht met apart de zure room; gebruik als bijkomend bestek een kleine lepel.
Dit gerecht bevat per portie ongeveer:
353 kcal, 3 gram eiwit, 30 gram vet waarvan 18 gram verzadigd vet, 17 gram koolhydraten en 3 gram vezel.
Reacties