Clafoutis
Ingrediënten (voor 4 personen)
500 gram kersen
80 gram bloem
125 gram suiker
0,5 dl volle melk
75 gram boter
4 eieren
poedersuiker
Bereiding
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Ronde ovenschaal goed invetten met boter.
De rest van de boter smelten.
Kersen wassen, ontpitten en in de ovenschaal schikken.
Beslag maken: eieren losroeren met de suiker, gezeefde bloem en de gesmolten boter erdoor mengen met een garde. Op dikte brengen met de melk. Het beslag moet dik vloeibaar zijn (dikker dan pannenkoekenbeslag).
Doe het beslag over de kersen en plaats in de oven gedurende 40 tot 45 minuten.
Laat iets afkoelen en bestrooi ruim met poedersuiker.
Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen zodat...
Reacties