Doorgaan naar hoofdcontent

Artisjok met kwarteleitjes


Artisjok met kwarteleitjes
Ingrediënten (voor 4 personen)
8 artisjokbodems
25 gram boter
8 kwarteleitjes
4 eetlepels geraspte parmezaan
zout en peper
1 ui
1 teentje knoflook
4 tomaten
2 eetlepels olijfolie
takje tijm en 0,5 theelepel oregano

Bereiding
Ui en knoflook versnipperen.
Tomaten pellen, zaadjes verwijderen en in stukjes snijden.
Ui en knoflook lichtjes aanfruiten in d olijfolie; tomaat, tijm, oregano, zout en peper toevoegen.
Laten sudderen tot het meeste vocht verdampt is.
Ondertussen de artisjokbodems goed laten uitlekken en in elke bodem een kwarteleitje breken.
Een ovenschaal lichtjes inboteren en hierin de gevulde artisjokbodems schikken.
Bestrooien met de geraspte kaas en onder de ovengrill verwarmen en gratineren. Let er op dat de kwarteleitjes niet rauw zijn.
Verdeel de tomaten over 4 voorgerechtbordjes en schik op ieder bord 2 artisjokbodems

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.