Doorgaan naar hoofdcontent

Chocoladepudding met vanillesaus en amandelen

Chocoladepudding met vanillesaus en amandelen
Ingrediënten (voor 4 personen)
0,5 liter melk
40 g. custardpoeder
75 g. kristalsuiker
60 g. pure chocolade
Voor de saus:
1 dl melk
0,5 dl room
2 zakjes vanillesuiker
1 eetlepel kristalsuiker
2 eidooiers
Voor de afwerking:
50 g. amandelschaafsel

Bereiding
4 dl melk aan de kook brengen.
Ondertussen de custardpoeder met de suiker losroeren met 1 dl melk.
Puddingvorm(pjes) omspoelen met koud water.
Wanneer de melk kookt het custardmengsel al roerend toevoegen en even aan de kook laten komen, goed blijven roeren. Van het vuur weg de chocolade toevoegen en al roerend oplossen. De chocoladepudding in de vorm(pjes) doen en laten afkoelen.
Vanillesaus bereiden:
Melk met room aan de kook brengen.
Eidooiers losroeren met suiker en vanillesuiker.
De kokende melk over dit mengsel gieten terwijl je goed roert.
De vanillesaus terug in de pan doen en op het vuur tot net beneden kookpunt verwarmen. Laten afkoelen terwijl men af en toe roert.
Afwerking: Koekenpan zonder vetstof verwarmen en daarin de geschaafde amandelen lichtbruin laten worden terwijl men de pan goed omschudt, uit de pan doen en laten afkoelen.
Wanneer de pudding afgekoeld is deze uitstorten op schaal of bordjes.
De vanillesaus om de pudding heen schenken.
De pudding bestrooien met de licht geroosterde amandelschaafsel.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.