Chocoladepudding met vanillesaus en amandelen
Ingrediënten (voor 4 personen)
0,5 liter melk
40 g. custardpoeder
75 g. kristalsuiker
60 g. pure chocolade
Voor de saus:
1 dl melk
0,5 dl room
2 zakjes vanillesuiker
1 eetlepel kristalsuiker
2 eidooiers
Voor de afwerking:
50 g. amandelschaafsel
Bereiding
4 dl melk aan de kook brengen.
Ondertussen de custardpoeder met de suiker losroeren met 1 dl melk.
Puddingvorm(pjes) omspoelen met koud water.
Wanneer de melk kookt het custardmengsel al roerend toevoegen en even aan de kook laten komen, goed blijven roeren. Van het vuur weg de chocolade toevoegen en al roerend oplossen. De chocoladepudding in de vorm(pjes) doen en laten afkoelen.
Vanillesaus bereiden:
Melk met room aan de kook brengen.
Eidooiers losroeren met suiker en vanillesuiker.
De kokende melk over dit mengsel gieten terwijl je goed roert.
De vanillesaus terug in de pan doen en op het vuur tot net beneden kookpunt verwarmen. Laten afkoelen terwijl men af en toe roert.
Afwerking: Koekenpan zonder vetstof verwarmen en daarin de geschaafde amandelen lichtbruin laten worden terwijl men de pan goed omschudt, uit de pan doen en laten afkoelen.
Wanneer de pudding afgekoeld is deze uitstorten op schaal of bordjes.
De vanillesaus om de pudding heen schenken.
De pudding bestrooien met de licht geroosterde amandelschaafsel.
Ingrediënten (voor 4 personen)
0,5 liter melk
40 g. custardpoeder
75 g. kristalsuiker
60 g. pure chocolade
Voor de saus:
1 dl melk
0,5 dl room
2 zakjes vanillesuiker
1 eetlepel kristalsuiker
2 eidooiers
Voor de afwerking:
50 g. amandelschaafsel
Bereiding
4 dl melk aan de kook brengen.
Ondertussen de custardpoeder met de suiker losroeren met 1 dl melk.
Puddingvorm(pjes) omspoelen met koud water.
Wanneer de melk kookt het custardmengsel al roerend toevoegen en even aan de kook laten komen, goed blijven roeren. Van het vuur weg de chocolade toevoegen en al roerend oplossen. De chocoladepudding in de vorm(pjes) doen en laten afkoelen.
Vanillesaus bereiden:
Melk met room aan de kook brengen.
Eidooiers losroeren met suiker en vanillesuiker.
De kokende melk over dit mengsel gieten terwijl je goed roert.
De vanillesaus terug in de pan doen en op het vuur tot net beneden kookpunt verwarmen. Laten afkoelen terwijl men af en toe roert.
Afwerking: Koekenpan zonder vetstof verwarmen en daarin de geschaafde amandelen lichtbruin laten worden terwijl men de pan goed omschudt, uit de pan doen en laten afkoelen.
Wanneer de pudding afgekoeld is deze uitstorten op schaal of bordjes.
De vanillesaus om de pudding heen schenken.
De pudding bestrooien met de licht geroosterde amandelschaafsel.
Reacties