Tom Kha Kai

Tom Kha Kai (Thaise kippensoep met kokosmelk)
Ingrediënten (voor 4 personen)
3/4 liter kippenbouillon
2 dl kokosmelk
1 kipfilet
1 stengel citroengras
1 theelepel laos
200 gram oesterzwammen
2 eetlepels zonnebloemolie
3 stengels bosui
enkele blaadjes koriander
Zout en peper

Bereiding
Bosui en citroengras schoonmaken en wassen.
Bosui in fijne ringetjes snijden en de groene uiringetjes apart houden.
Kipfilet in kleine reepjes snijden.
Oesterzwammen in fijne reepjes snijden.
Witte uiringetjes samen met de reepjes kip en oesterzwam aanfruiten in de hete olie, bestrooien met laos en bevochtigen met kippenbouillon.
Citroengras toevoegen.
Aan de kook brengen en 15 minuten zachtjes laten koken.
Kokosmelk toevoegen, opnieuw aan de kook brengen en op smaak brengen met zout en peper.
De groene uiringetjes en korianderblaadjes toevoegen vlak voor het opdienen.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

435 kcal, 14 gram eiwit, 31 gram vet waarvan 21 gram verzadigd vet, 24 gram koolhydraten en 2 gram vezel.

Reacties