Doorgaan naar hoofdcontent

Gebakken polenta met spitskool


Gebakken polenta met spitskool
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 dl groentebouillon
200 gram polenta (maïsgriesmeel)
1 ei
zout en peper, wat nootmuskaat
2 eetlepels boter.
1 spitskool
5 eetlepels olijfolie
5 eetlepels bloem

Bereiding:
Spitskool schoonmaken en in fijne repen snijden.
1 eetlepel olijfolie verhitten en hierin de reepjes spitskool roerbakken.
Bouillon laten koken en de polenta al roerende bijvoegen.
Blijven roeren om aanzetten aan de bodem te voorkomen.
(Polenta kan ook in de magnetron onder deksel bereid worden waardoor het aanbakprobleem vermeden wordt.)
Al roerende enkele minuten laten pruttelen op een zacht vuurtje.
Van het vuur weg, het losgeroerde ei en de spitskool er doorroeren.
Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
De massa uitstorten op een geoliede bakplaat, glad strijken en late afkoelen.
De afgekoelde polenta in blokjes snijden van 5 bij 5 cm en deze door de bloem halen.
In een koekenpan 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olijfolie verhitten en hierin de polenta aan beide zijden mooi bruin bakken

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.