Gebakken polenta met spitskool
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 dl groentebouillon
200 gram polenta (maïsgriesmeel)
1 ei
zout en peper, wat nootmuskaat
2 eetlepels boter.
1 spitskool
5 eetlepels olijfolie
5 eetlepels bloem
Bereiding:
Spitskool schoonmaken en in fijne repen snijden.
1 eetlepel olijfolie verhitten en hierin de reepjes spitskool roerbakken.
Bouillon laten koken en de polenta al roerende bijvoegen.
Blijven roeren om aanzetten aan de bodem te voorkomen.
(Polenta kan ook in de magnetron onder deksel bereid worden waardoor het aanbakprobleem vermeden wordt.)
Al roerende enkele minuten laten pruttelen op een zacht vuurtje.
Van het vuur weg, het losgeroerde ei en de spitskool er doorroeren.
Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
De massa uitstorten op een geoliede bakplaat, glad strijken en late afkoelen.
De afgekoelde polenta in blokjes snijden van 5 bij 5 cm en deze door de bloem halen.
In een koekenpan 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olijfolie verhitten en hierin de polenta aan beide zijden mooi bruin bakken
Reacties