Rabarberdessert

Rabarberdessert
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 kg rabarber
200 gram suiker
0, 5 l melk
50 gram vanillebloem (custardpoeder)

Bereiding:
Rabarber schoonmaken, de buitenste vezelige laag rondom goed weghalen en in stukken van 2 cm snijden.
De rabarber in een pan met een bodempje water en 150 gram suiker aan de kook brengen en al roerend de rabarber op een niet te hoog vuur uit elkaar laten vallen.
Reken voor dit kookproces ongeveer 12 minuten.
Vanillevla bereiden:
Melk zachtjes aan de kook brengen.
Vanillebloem (custardpoeder) met een beetje van de achtergehouden melk losroeren tot het opgelost is.
Als de melk kookt, suiker en opgeloste custardpoeder door de melk roeren en nog een minuutje zachtjes laten koken terwijl men blijft roeren.
Vla en rabarber laten afkoelen.
Men kan beide deelbereidingen mengen of in de dessertschaaltjes een deel rabarber en een deel vla doen.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

328 kcal, 7 gram eiwit, 2 gram vet waarvan 1 gram verzadigd vet, 71 gram koolhydraten en 5 gram vezel.

Reacties