Doorgaan naar hoofdcontent

Rabarberdessert

Rabarberdessert
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 kg rabarber
200 gram suiker
0, 5 l melk
50 gram vanillebloem (custardpoeder)

Bereiding:
Rabarber schoonmaken, de buitenste vezelige laag rondom goed weghalen en in stukken van 2 cm snijden.
De rabarber in een pan met een bodempje water en 150 gram suiker aan de kook brengen en al roerend de rabarber op een niet te hoog vuur uit elkaar laten vallen.
Reken voor dit kookproces ongeveer 12 minuten.
Vanillevla bereiden:
Melk zachtjes aan de kook brengen.
Vanillebloem (custardpoeder) met een beetje van de achtergehouden melk losroeren tot het opgelost is.
Als de melk kookt, suiker en opgeloste custardpoeder door de melk roeren en nog een minuutje zachtjes laten koken terwijl men blijft roeren.
Vla en rabarber laten afkoelen.
Men kan beide deelbereidingen mengen of in de dessertschaaltjes een deel rabarber en een deel vla doen.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

328 kcal, 7 gram eiwit, 2 gram vet waarvan 1 gram verzadigd vet, 71 gram koolhydraten en 5 gram vezel.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.