Aardbeien met passievruchtenroom en roze peperbessen
Ingrediënten (voor 4 personen)
16 middelgrote aardbeien
4 theelepels fijne kristalsuiker
8 eetlepels Grand Marnier
2,5 dl slagroom
40 gram fijne kristalsuiker
8 passievruchten
1 eetlepel roze peperbessen (ingemaakt)
Bereiding
Aardbeien wassen, kroontjes verwijderen en in vier snijden.
De gesneden aardbeien verdelen over 4 dessertcoupes en bestrooien met kristalsuiker.
Over iedere coupe met aardbeien 2 eetlepels Grand Marnier doen en gedurende minstens 1 uur laten rusten.
Passievruchten halveren, vruchtvlees eruit halen met een lepel en door een zeef doen om de pitten te verwijderen.
Slagroom met de suiker 3/4 opkloppen en het sap van de passievruchten hierdoor roeren.
De room over de aardbeien doen en daarop enkele roze peperbessen strooien.
Dit gerecht bevat per portie ongeveer:
290 kcal, 2 gram eiwit, 20 gram vet waarvan 11 gram verzadigd vet, 22 gram koolhydraten en 3 gram vezel.
Reacties