Tomatenroomsoep
Ingrediënten (voor 4 personen)
500 g. gemengde gesneden soepgroenten (kant en klaar te koop bij groentewinkel of supermarkt)
1 blikje tomatenpuree
1 theelepel gedroogde salie takje tijm
1 blaadje laurier
2 blokjes tuinkruidenbouillon
zout en peper
4 kleine blaadjes verse basilicum
eventueel wat allesbinder
1 dl. room
Bereiding
Groenten met tomatenpuree, bouillon, salie, tijm en laurier opzetten met 1,5 liter water.
Aan de kook brengen en zachtjes laten koken gedurende 20 minuten.
De soep van het vuur wegnemen, tijm en laurier verwijderen en fijnmaken met de staafmixer.
Indien nodig bijbinden met allesbinder (nog even aan de kook brengen) Op smaak brengen en afwerken met room en basilicumblaadjes
Ingrediënten (voor 4 personen)
500 g. gemengde gesneden soepgroenten (kant en klaar te koop bij groentewinkel of supermarkt)
1 blikje tomatenpuree
1 theelepel gedroogde salie takje tijm
1 blaadje laurier
2 blokjes tuinkruidenbouillon
zout en peper
4 kleine blaadjes verse basilicum
eventueel wat allesbinder
1 dl. room
Bereiding
Groenten met tomatenpuree, bouillon, salie, tijm en laurier opzetten met 1,5 liter water.
Aan de kook brengen en zachtjes laten koken gedurende 20 minuten.
De soep van het vuur wegnemen, tijm en laurier verwijderen en fijnmaken met de staafmixer.
Indien nodig bijbinden met allesbinder (nog even aan de kook brengen) Op smaak brengen en afwerken met room en basilicumblaadjes
Reacties