Doorgaan naar hoofdcontent

Tomatenroomsoep

Tomatenroomsoep
Ingrediënten (voor 4 personen)
500 g. gemengde gesneden soepgroenten (kant en klaar te koop bij groentewinkel of supermarkt)
1 blikje tomatenpuree
1 theelepel gedroogde salie takje tijm
1 blaadje laurier
2 blokjes tuinkruidenbouillon
zout en peper
4 kleine blaadjes verse basilicum
eventueel wat allesbinder
1 dl. room


Bereiding
Groenten met tomatenpuree, bouillon, salie, tijm en laurier opzetten met 1,5 liter water.
Aan de kook brengen en zachtjes laten koken gedurende 20 minuten.
De soep van het vuur wegnemen, tijm en laurier verwijderen en fijnmaken met de staafmixer.
Indien nodig bijbinden met allesbinder (nog even aan de kook brengen) Op smaak brengen en afwerken met room en basilicumblaadjes

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.