Doorgaan naar hoofdcontent

Ovenschotel van kip, rijst en saffraan

Ovenschotel van kip, rijst en saffraan
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 maïskip
2 uien
1 groene paprika
4 tomaten
2 eetlepels olijfolie
30 gram boter
200 gram rijst (long grain)
8 dl kippenbouillon
1 zakje saffraan
zout en peper

Bereiding
Uien versnipperen.
Paprika wassen, zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden.
Tomaten wassen, in partjes snijden en zaadjes verwijderen.
Kip in 8 stukken verdelen.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Ovenvaste schotel inboteren.
Stukken kip goed kruiden met zout en peper een aanbraden in de olijfolie tot ze mooi gekleurd zijn.
Ondertussen de bouillon verhitten en hierin de saffraan doen.
Ui en rijst bij de kip voegen en even al roerende laten bakken tot de rijst de olie heeft opgenomen.
Paprika, tomaat en bouillon toevoegen en aan de kook laten komen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Doe de bereiding over in de ovenschaal, afdekken met deksel of ovenpapier en in de oven plaatsen gedurende 30 tot 40 minuten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.