Ovenschotel van kip, rijst en saffraan

Ovenschotel van kip, rijst en saffraan
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 maïskip
2 uien
1 groene paprika
4 tomaten
2 eetlepels olijfolie
30 gram boter
200 gram rijst (long grain)
8 dl kippenbouillon
1 zakje saffraan
zout en peper

Bereiding
Uien versnipperen.
Paprika wassen, zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden.
Tomaten wassen, in partjes snijden en zaadjes verwijderen.
Kip in 8 stukken verdelen.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Ovenvaste schotel inboteren.
Stukken kip goed kruiden met zout en peper een aanbraden in de olijfolie tot ze mooi gekleurd zijn.
Ondertussen de bouillon verhitten en hierin de saffraan doen.
Ui en rijst bij de kip voegen en even al roerende laten bakken tot de rijst de olie heeft opgenomen.
Paprika, tomaat en bouillon toevoegen en aan de kook laten komen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Doe de bereiding over in de ovenschaal, afdekken met deksel of ovenpapier en in de oven plaatsen gedurende 30 tot 40 minuten.

Reacties