Doorgaan naar hoofdcontent

Rog met een lichte guacamole

Rog met een lichte guacamole
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 rogvleugels (1 kg)
zout en peper
4 eetlepels olie
30 gram boter
2 avocado's
1/2 rode peper
2 limoenen
enkele eetlepels room of kokosmelk
Zout

Bereiding
Avocado's schillen, pit verwijderen en vruchtvlees in grove stukken snijden.
Rode peper wassen, in de lengte doorsnijden, zaadlijst verwijderen en grof snijden.
In de keukenmachine avocado, rode peper, limoensap en room tot een lichte guacamole draaien en op smaak brengen met zout.
De rogvleugels wassen en droogdeppen met keukenpapier.
Olie en boter in een grote pan verhitten en hierin de rogvleugels gaar en licht bruin bakken aan beide zijden. (wellicht is het nodig om 2 pannen te gebruiken als de rogvleugels toch wat aan de grote kant blijken te zijn of wanneer je niet over een grote pan beschikt)
De rogvleugels uit de pan nemen en de bovenzijde bestrijken met guacamole.
Houdt wat guacamole apart voor de onderzijde van de vis.
Serveer met gebakken aardappeltjes en tuinkers.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

490 kcal, 35 gram eiwit, 36 gram vet waarvan 9 gram verzadigd vet en 8 gram koolhydraten

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.