Rog met een lichte guacamole

Rog met een lichte guacamole
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 rogvleugels (1 kg)
zout en peper
4 eetlepels olie
30 gram boter
2 avocado's
1/2 rode peper
2 limoenen
enkele eetlepels room of kokosmelk
Zout

Bereiding
Avocado's schillen, pit verwijderen en vruchtvlees in grove stukken snijden.
Rode peper wassen, in de lengte doorsnijden, zaadlijst verwijderen en grof snijden.
In de keukenmachine avocado, rode peper, limoensap en room tot een lichte guacamole draaien en op smaak brengen met zout.
De rogvleugels wassen en droogdeppen met keukenpapier.
Olie en boter in een grote pan verhitten en hierin de rogvleugels gaar en licht bruin bakken aan beide zijden. (wellicht is het nodig om 2 pannen te gebruiken als de rogvleugels toch wat aan de grote kant blijken te zijn of wanneer je niet over een grote pan beschikt)
De rogvleugels uit de pan nemen en de bovenzijde bestrijken met guacamole.
Houdt wat guacamole apart voor de onderzijde van de vis.
Serveer met gebakken aardappeltjes en tuinkers.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

490 kcal, 35 gram eiwit, 36 gram vet waarvan 9 gram verzadigd vet en 8 gram koolhydraten

Reacties