Canneloni met linzenvulling


Canneloni met linzenvulling
Ingrediënten (voor 4 personen)
16 buisjes canneloni (gebruik deze die je niet hoeft voor te koken)
Voor de vulling:
200 gram linzen
1 laurierblad en een takje tijm
100 gram roomkwark
2 eieren
200 gram geraspte belegen Goudse kaas
zout en vers gemalen zwarte peper
Voor de saus:
60 gram boter
80 gram bloem
1 liter melk
zout, witte peper en nootmuskaat
Verder:
50 gram boter
2 eetlepels paneermeel

Bereiding:
Begin met de vulling:
Linzen in 45 minuten gaarkoken met een beetje zout, blaadje laurier en een takje tijm.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Ui versnipperen en champignons heel fijn hakken.
Ui en champignons aanstoven in boter en op hoog vuur het meest vocht laten verdampen; op smaak brengen met zout en peper.
De gare linzen pureren (met stamper of in keukenmachine of door passe-vite).
Eieren losroeren en mengen met de linzenpuree, kwark, de geraspte kaas, zout en peper.
Een ovenschaal lichtjes inboteren.
Gebruik een spuitzak met brede spuitmond om de canneloni met de linzen te vullen, en schik ze in de ovenschaal.
Bechamelsaus bereiden:
Boter smelten.
Bloem met een houten spatel er door roeren en op een zacht vuurtje onder regelmatig roeren, laten drogen.
De koude melk er beetje bij beetje aan toevoegen en telkens al roerende met een garde aan de kook laten komen.
Als de laatste melk is toegevoegd, nog 2 minuutjes zachtjes laten koken terwijl men goed roert.
Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
De bechamelsaus over de canneloni doen.
Daarop enkele klontjes boter verdelen en bestrooien met paneermeel.
In de hete oven plaatsen gedurende 30 minuten.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

750 kcal, 38 gram eiwit, 29 gram vet waarvan 23 gram verzadigd vet, 60 gram koolhydraten en 10 gram vezel.

Reacties