Doorgaan naar hoofdcontent

Canneloni met linzenvulling


Canneloni met linzenvulling
Ingrediënten (voor 4 personen)
16 buisjes canneloni (gebruik deze die je niet hoeft voor te koken)
Voor de vulling:
200 gram linzen
1 laurierblad en een takje tijm
100 gram roomkwark
2 eieren
200 gram geraspte belegen Goudse kaas
zout en vers gemalen zwarte peper
Voor de saus:
60 gram boter
80 gram bloem
1 liter melk
zout, witte peper en nootmuskaat
Verder:
50 gram boter
2 eetlepels paneermeel

Bereiding:
Begin met de vulling:
Linzen in 45 minuten gaarkoken met een beetje zout, blaadje laurier en een takje tijm.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Ui versnipperen en champignons heel fijn hakken.
Ui en champignons aanstoven in boter en op hoog vuur het meest vocht laten verdampen; op smaak brengen met zout en peper.
De gare linzen pureren (met stamper of in keukenmachine of door passe-vite).
Eieren losroeren en mengen met de linzenpuree, kwark, de geraspte kaas, zout en peper.
Een ovenschaal lichtjes inboteren.
Gebruik een spuitzak met brede spuitmond om de canneloni met de linzen te vullen, en schik ze in de ovenschaal.
Bechamelsaus bereiden:
Boter smelten.
Bloem met een houten spatel er door roeren en op een zacht vuurtje onder regelmatig roeren, laten drogen.
De koude melk er beetje bij beetje aan toevoegen en telkens al roerende met een garde aan de kook laten komen.
Als de laatste melk is toegevoegd, nog 2 minuutjes zachtjes laten koken terwijl men goed roert.
Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
De bechamelsaus over de canneloni doen.
Daarop enkele klontjes boter verdelen en bestrooien met paneermeel.
In de hete oven plaatsen gedurende 30 minuten.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

750 kcal, 38 gram eiwit, 29 gram vet waarvan 23 gram verzadigd vet, 60 gram koolhydraten en 10 gram vezel.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.