Appelgratin met kiwi
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 groene appels
4 kiwi's
150 ml. Water
1 citroen
120 gram suiker
100 gram amandelpoeder
75 gram zachte boter
2 eieren
Bereiding
Water met 50 gram suiker en sap van 1 citroen aan de kook brengen.
Appels schillen, in 4 snijden en van klokhuis ontdoen.
De appelpartjes in de kokende siroop doen en op zacht vuurtje 5 minuten laten staan.
Van het vuur wegnemen en laten afkoelen.
Eieren losroeren en mengen met boter, amandelpoeder en de rest van de suiker. Zorg ervoor dat een egale crème verkregen wordt door eventueel wat kookvocht van de appels toe te voegen.
Ovengrill voorverwarmen.
Schik de appels in een ovenschaal en overgiet met een weinig kookvocht (2 tot 3 eetlepels).
Doe over de appels de amandelcrème en zet onder de grill tot een mooie korst bekomen wordt.
Schil ondertussen de kiwi's en snijd ze in plakjes om het gerecht af te werken.
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 groene appels
4 kiwi's
150 ml. Water
1 citroen
120 gram suiker
100 gram amandelpoeder
75 gram zachte boter
2 eieren
Bereiding
Water met 50 gram suiker en sap van 1 citroen aan de kook brengen.
Appels schillen, in 4 snijden en van klokhuis ontdoen.
De appelpartjes in de kokende siroop doen en op zacht vuurtje 5 minuten laten staan.
Van het vuur wegnemen en laten afkoelen.
Eieren losroeren en mengen met boter, amandelpoeder en de rest van de suiker. Zorg ervoor dat een egale crème verkregen wordt door eventueel wat kookvocht van de appels toe te voegen.
Ovengrill voorverwarmen.
Schik de appels in een ovenschaal en overgiet met een weinig kookvocht (2 tot 3 eetlepels).
Doe over de appels de amandelcrème en zet onder de grill tot een mooie korst bekomen wordt.
Schil ondertussen de kiwi's en snijd ze in plakjes om het gerecht af te werken.
Reacties