Doorgaan naar hoofdcontent

Appelgratin met kiwi

Appelgratin met kiwi
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 groene appels
4 kiwi's
150 ml. Water
1 citroen
120 gram suiker
100 gram amandelpoeder
75 gram zachte boter
2 eieren

Bereiding
Water met 50 gram suiker en sap van 1 citroen aan de kook brengen.
Appels schillen, in 4 snijden en van klokhuis ontdoen.
De appelpartjes in de kokende siroop doen en op zacht vuurtje 5 minuten laten staan.
Van het vuur wegnemen en laten afkoelen.
Eieren losroeren en mengen met boter, amandelpoeder en de rest van de suiker. Zorg ervoor dat een egale crème verkregen wordt door eventueel wat kookvocht van de appels toe te voegen.
Ovengrill voorverwarmen.
Schik de appels in een ovenschaal en overgiet met een weinig kookvocht (2 tot 3 eetlepels).
Doe over de appels de amandelcrème en zet onder de grill tot een mooie korst bekomen wordt.
Schil ondertussen de kiwi's en snijd ze in plakjes om het gerecht af te werken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.