Soep Esterel


Soep Estérel
Ingrediënten (voor 4 personen)
100 gram witte bonen
3 uien
30 gram boter
400 gram pompoen
1,5 liter groentebouillon
100 gram vermicelli
t1 takje tijm
1 blaadje laurier
zout en peper
1 eetlepel gehakte peterselie

Bereiding
Witte bonen 24 uur weken in koud water.
De geweekte witte bonen laten uitlekken en met koud licht gezouten water aan de kook brengen; gedurende 40 minuten zachtjes laten koken.
Uien versnipperen, pompoen in gelijkmatige dobbelsteentjes snijden.
Ui in boter aanstoven zonder te laten kleuren.
Bouillon, laurier, tijm en pompoenblokjes toevoegen en aan de kook brengen.
Na 10 minuten zachtjes koken de uitgelekte witte bonen en vermicelli toevoegen.
Nog eens 20 minuten zachtjes laten koken; tijm en laurier verwijderen; op smaak brengen met zout en peper en afwerken met een eetlepel gehakte peterselie.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

240 kcal, 11 gram eiwit, 2 gram vet waarvan 1 gram verzadigd vet, 44 gram koolhydraten en 11 gram vezel.

Reacties