Doorgaan naar hoofdcontent

Soep Esterel


Soep Estérel
Ingrediënten (voor 4 personen)
100 gram witte bonen
3 uien
30 gram boter
400 gram pompoen
1,5 liter groentebouillon
100 gram vermicelli
t1 takje tijm
1 blaadje laurier
zout en peper
1 eetlepel gehakte peterselie

Bereiding
Witte bonen 24 uur weken in koud water.
De geweekte witte bonen laten uitlekken en met koud licht gezouten water aan de kook brengen; gedurende 40 minuten zachtjes laten koken.
Uien versnipperen, pompoen in gelijkmatige dobbelsteentjes snijden.
Ui in boter aanstoven zonder te laten kleuren.
Bouillon, laurier, tijm en pompoenblokjes toevoegen en aan de kook brengen.
Na 10 minuten zachtjes koken de uitgelekte witte bonen en vermicelli toevoegen.
Nog eens 20 minuten zachtjes laten koken; tijm en laurier verwijderen; op smaak brengen met zout en peper en afwerken met een eetlepel gehakte peterselie.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

240 kcal, 11 gram eiwit, 2 gram vet waarvan 1 gram verzadigd vet, 44 gram koolhydraten en 11 gram vezel.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.