Rijstebrij met saffraan
Ingrediënten (voor 4 personen)
100 gram gebroken rijst
0,5 liter halfvolle melk
enkele draadjes saffraan
2 eetlepels fijne kristalsuiker
1 eidooier
4 eetlepels room
4 eetlepels bruine suiker
Bereiding
Melk op een zacht vuurtje heel langzaam opwarmen om aanbranden te voorkomen.
Eens deze goed warm is, kan je het vuur hoger zetten om de melk aan de kook te brengen.
Rijst en saffraan toevoegen en al roerende opnieuw aan de kook brengen.
Op een vlamverdeler plaatsen en onder deksel 15 minuten zachtjes laten koken.
Ondertussen de eidooier losroeren met de room.
Op het einde van het kookproces de suiker door de pap roeren tot deze helemaal is opgelost.
Dan het eidooiermengsel toevoegen en al roerende zachtjes tot aan het kookpunt laten komen.
De rijstebrij over 4 dessertschaaltjes verdelen.
Dit nagerecht kan zowel warm, lauw als koud geserveerd worden.
Indien je de rijstebrij laat afkoelen, dek hem dan af met plasticfolie (waarin je hier en daar een gaatje hebt geprikt) om velvorming of uitdroging te voorkomen.
Geef de bruine suiker er apart bij zodat ieder naar believen kan toevoegen.
Dit gerecht bevat per portie ongeveer:
280 kcal, 7 gram eiwit, 7 gram vet waarvan 3 gram verzadigd vet en 36 gram koolhydraten.
Reacties