Chocoladesoufflé

Chocoladesoufflé
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 eidooiers
5 eiwitten
80 gram suiker
15 gram bloem
15 gram maïzena
80 gram pure chocolade
klein borrelglaasje Grand Marnier
15 gram boter
poedersuiker

Bereiding
Melk aan de kook brengen en van het vuur af de chocolade in de hete melk laten smelten.
Ondertussen de eidooiers met de suiker (2 eetlepels suiker achterhouden), met een garde goed losroeren, tot het mengsel heel bleek van kleur wordt.
De gezeefde bloem en maïzena erdoor roeren, dan de hete chocolademelk door dit mengsel roeren.
Oven voorverwarmen op 220 graden.
De chocoladecrème op een zacht vuur zachtjes laan de kook brengen terwijl men onophoudelijk roert met de garde.
Wanneer de crème op dikte is gekomen, deze van het vuur wegnemen en de Grand Marnier erdoor roeren.
Een diepe ovenschaal, of 4 ovenvaste dessertschaaltjes lichtjes inboteren en met wat overgebleven suiker bestrooien.
De eiwitten tot sneeuw kloppen en door de crème roeren.
De crème in de ovenschaal(tjes) doen en in de oven plaatsen gedurende ongeveer 25 minuten.
Dit dessert moet mooi opgerezen zijn en mag niet meteen invallen na het uit de oven gehaald te hebben. Dit kan men controleren met een lichte vingerdruk op de soufflé, deze moet enigszins weerstand ondervinden.
Bestrooien met poedersuiker en direct opdienen.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

320 kcal, 9 gram eiwit, 13 gram vet waarvan 6 gram verzadigd vet en 39 gram koolhydraten

Reacties