Doorgaan naar hoofdcontent

Lasagna met spinazie en ricotta


Lasagne met spinazie en ricotta
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 kg spinazie
50 gram boter
400 gram ricotta
300 gram lasagne (wit)
3 eetlepels boter
4 eetlepels bloem
5 dl melk
150 gram geraspte parmesan
zout, peper, paprikapoeder en nootmuskaat.

Bereiding
Lasagne voorbereiden zoals aangegeven op de verpakking.
Spinazie schoonmaken en wassen en in een laagje kokend water snel laten slinken.
Knijp de gekookte spinazie goed uit zoadat het meeste vocht verwijderd wordt en hak dan fijn.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Bechamelsaus bereiden:
2 eetlepels boter laten smelten en vermengen met 3 eetlepels bloem.
Al roerend met een garde de melk toevoegen en aan de kook laten komen, op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat en 2 minuten zachtjes laten koken terwijl men blijft roeren.
Spinazie-ricotta bereiden:
Boter laten smelten en hierin de gehakte spinazie even aanstoven.
Ricotta erdoor roeren en op smaak brengen met zout, peper, nootmuskaat en paprikapoeder.
Een ovenschaal inboteren en laag om laag bedekken met lasagnavellen en spinazie-ricottamengsel.
Alles oversausen met de bechamelsaus en bestrooien met geraspte parmesan.
In de oven plaatsen gedurende 30 tot 40 minuten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.