Bosvruchtenmousse
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 blikje bosvruchten op siroop (410 gram; 185 gram uitlekgewicht)
100 gram crème fraiche
1,5 dl room
50 gram fijne griessuiker
1 borrelglaasje advocaat
Bereiding
Bosvruchten goed laten uitlekken en de siroop in een pannetje laten inkoken tot stroopdikte.
Room met suiker opkloppen tot halve dikte en mengen met de crème fraiche en de bosvruchten.
De afgekoelde siroop en de advocaat door het mengsel roeren.
Deze mousse verdelen over vier dessertschaaltjes en minstens 2 uur in de koelkast plaatsen.
Men kan dit dessert eventueel afwerken met blaadjes munt en enkele verse bosvruchten
Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen zodat...
Reacties