Sinaasappelparfait
Ingrediënten (voor 4 personen)
2 eieren
75 gram kristalsuiker
2,5 dl room
3 eetlepels Grand Marnier
2 sinaasappels
Bereiding
Sinaasappels tot op het vruchtvlees schillen en de partjes tussen de vliezen uitsnijden met een scherp mesje; het sap opvangen.
De sinaasappelpartjes in een schaaltje afgedekt met folie bewaren voor de afwerking.
Room opslaan tot driekwart dikte (wat minder dik opslaan dan men nodig zou hebben om te spuiten).
Eieren met de suiker en het sinaasappelsap au bain marie opkloppen tot en stevig schuim.
Eierschuim laten afkoelen en dan mengen met de room en de grand marnier.
Schep in kleine schaaltjes en plaats in de diepvries gedurende 2 à 3 uur.
De schaaltjes parfait afwerken met de partjes sinaasappel.
Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen zodat...
Reacties