Ananas Ninon
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 schijven ananas
3 dl vanillevla
2 dl slagroom
1 eetlepel fijne kristalsuiker
1 sinaasappel
2 eetlepels Grand Marnier
50 gram geschaafde amandelen
Bereiding
Slagroom met de suiker stijf kloppen.
Sinaasappel wassen en met een dunschiller een stukje schil weghalen zonder wit.
Het stukje sinaasappelschil heel fijn snijden.
Vla, slagroom, Grand Marnier en sap van sinaasappel door elkaar roeren.
Amandelschaafsel in droge hete koekenpan lichtbruin laten worden.
Ananas op dessertbordjes schikken en oversausen met de aangemaakte vla. Het amandelschaafsel
op het gerecht strooien.
Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen zodat...
Reacties