Doorgaan naar hoofdcontent

Pompoensoep met dille, zure room en kaneel


Pompoensoep met dille, zure room en kaneel
Ingrediënten (voor 8 personen)
1 kleine pompoen (Hokkaido)
2 uien
50 gram boter
3 liter groentebouillon
zout en peper
1 eetlepel suiker
1 eetlepel dillezaadjes
8 eetlepels zure room
1 theelepel gemalen kaneel

Bereiding
Uien schoonmaken en in halve ringen snijden.
Pompoen schillen, doormidden snijden en pitten verwijderen.
Het vruchtvlees van de pompoen in blokjes snijden.
Uien aanstoven in boter, pompoenstukjes en bouillon toevoegen, aan de kook brengen met zout, peper en suiker en 20 minuten zachtjes laten koken.
De soep fijnmaken met de staafmixer.
Op smaak brengen met zout en peper.
De dillezaadjes aan de soep toevoegen en nog 5 minuten zachtjes laten koken.
De soep in warme borden scheppen, in ieder bord een lepel zure room doen en bestrooien met een beetje kaneelpoeder.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

208 kcal, 4 gram eiwit, 11 gram vet waarvan 7 gram verzadigd vet, 25 gram koolhydraten en 2 gram vezel.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.