Pompoensoep met dille, zure room en kaneel
Ingrediënten (voor 8 personen)
1 kleine pompoen (Hokkaido)
2 uien
50 gram boter
3 liter groentebouillon
zout en peper
1 eetlepel suiker
1 eetlepel dillezaadjes
8 eetlepels zure room
1 theelepel gemalen kaneel
Bereiding
Uien schoonmaken en in halve ringen snijden.
Pompoen schillen, doormidden snijden en pitten verwijderen.
Het vruchtvlees van de pompoen in blokjes snijden.
Uien aanstoven in boter, pompoenstukjes en bouillon toevoegen, aan de kook brengen met zout, peper en suiker en 20 minuten zachtjes laten koken.
De soep fijnmaken met de staafmixer.
Op smaak brengen met zout en peper.
De dillezaadjes aan de soep toevoegen en nog 5 minuten zachtjes laten koken.
De soep in warme borden scheppen, in ieder bord een lepel zure room doen en bestrooien met een beetje kaneelpoeder.
Dit gerecht bevat per portie ongeveer:
208 kcal, 4 gram eiwit, 11 gram vet waarvan 7 gram verzadigd vet, 25 gram koolhydraten en 2 gram vezel.
Reacties