Steak au poivre
Ingrediënten (voor personen)
4 rumpsteaks à 150 gram
50 gram boter
1 eetlepel zwarte peperkorrels
2 theelepels groene peperkorrels (op water)
0,5 borrelglaasje cognac
1,5 dl room
zout
Ingrediënten (voor personen)
4 rumpsteaks à 150 gram
50 gram boter
1 eetlepel zwarte peperkorrels
2 theelepels groene peperkorrels (op water)
0,5 borrelglaasje cognac
1,5 dl room
zout
Bereiding
Zwarte peperkorrels niet te fijn pletten (in vijzel of met platte kant van keukenmes op snijplank)
Rumpsteaks licht bestrooien met zout en door de geplette peperkorrels halen.
Boter verhitten en hierin de gekruide rumpsteaks naar wens bakken.
Overtollige braadboter verwijderen.
Flamberen met cognac en afblussen met room.
Groen peperkorrels toevoegen.
Serveer met frietjes en een salade.
Reacties