Doorgaan naar hoofdcontent

World Food Café



Afgelopen weekend naar Londen geweest. Op mijn verlanglijstje stond een bezoek aan het World Food Café. De twee kookboeken die door de oprichters van dit restaurant zijn uitgegeven behoren immers tot mijn onvermijdelijke favoriete vegetarische receptuur. Me voorbereidend op het weekend wou ik graag een kijkje nemen op de website van het restaurant, die bleek echter niet te bestaan. Alvast reserveren in ieder geval ... daar doen ze niet aan. Is er op zaterdagavond dan wel plaats als je niet kan reserveren? Zaterdagavond zijn we gesloten, en zondag de hele dag gesloten. Pfff. Noodgedwongen zaterdagmiddag dan maar. We waren net op tijd want de tent stroomde al snel vol. Maar om eerlijk te zijn, het was een behoorlijke tegenvaller. Hoe bestaat het dat men twee prachtige kookboeken uitgeeft met ontzettend mooie recepten en men van het restaurant een fastfoodachtige snackbar maakt? Plastic stoeltjes, lange tafels waar men moet aanschuiven bij anderen en men op elkaars lip zit.Eten.betalen en weggaan is de formule. De gerechten zijn qua smaak en samenstelling best aardig maar doen me niet direct denken aan de kookboeken met de naam van het restaurant, en dan zeker niet wat presentatie betreft. Goed, ik had blijkbaar verkeerde verwachtingen, maar dat krijg je als je lekker gemaakt wordt door hun verzorgd kookboeken. Restaurant en kookboeken zijn duidelijk niet met elkaar in overeenstenmming.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.