Doorgaan naar hoofdcontent

Limoenmousse

Limoenmousse
Ingrediënten voor 4 personen:
3 eieren
130 gram fijne kristalsuiker
2 limoenen
3 dl slagroom
2 blaadjes gelatine
4 blaadjes citroenmelisse

Bereiding:
Limoen wassen en met een dunschiller enkele reepjes van de schil afsnijden.
Limoenen uitpersen.
Eieren splitsen.
Gelatine weken in koud water.
Eiwit tot een stevig schuim opkloppen en slagroom half opslaan.
Limoenschilletjes zonder wit heel fijn hakken.
Limoensap met suiker en 2 eetlepels water aan de kook brengen en iets laten afkoelen.
Eidooiers met de stroop op een zacht vuurtje schuimig kloppen (kan eventueel ook au bain marie).
Uitgeknepen gelatine en limoenrasp er doorroeren.
Wanneer dit beslag bijna afgekoeld is de geklopte eiwitten en slagroom er doorheen spatelen.
Doe de limoenmousse in wijnglazen en laat gedurende minstens een uur in de koelkast rusten.
Werk de glazen af met een blaadje citroenmelisse.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.