Limoenmousse

Limoenmousse
Ingrediënten voor 4 personen:
3 eieren
130 gram fijne kristalsuiker
2 limoenen
3 dl slagroom
2 blaadjes gelatine
4 blaadjes citroenmelisse

Bereiding:
Limoen wassen en met een dunschiller enkele reepjes van de schil afsnijden.
Limoenen uitpersen.
Eieren splitsen.
Gelatine weken in koud water.
Eiwit tot een stevig schuim opkloppen en slagroom half opslaan.
Limoenschilletjes zonder wit heel fijn hakken.
Limoensap met suiker en 2 eetlepels water aan de kook brengen en iets laten afkoelen.
Eidooiers met de stroop op een zacht vuurtje schuimig kloppen (kan eventueel ook au bain marie).
Uitgeknepen gelatine en limoenrasp er doorroeren.
Wanneer dit beslag bijna afgekoeld is de geklopte eiwitten en slagroom er doorheen spatelen.
Doe de limoenmousse in wijnglazen en laat gedurende minstens een uur in de koelkast rusten.
Werk de glazen af met een blaadje citroenmelisse.

Reacties