Ingrediënten (voor 4 personen)
4 biefstuk à 175 gram
150 gram bacon in 4 plakjes
4 eieren
1 ui
500 gram tomaten
50 gram boter
1 eetlepel olijfolie
zout, peper en een klein takje tijm.
500 gram doperwten (gewicht na peulen of diepvriesdoperwten)
1 klein bosje peterselie
Bereiding
Tomaten pellen, zaadjes verwijderen en in kleine blokjes snijden.
Dopertwen in ruim licht gezouten kokend water opzetten en in ± 8 minuten gaarkoken.
Ui versnipperen.
Peterselieblaadjes afplukken, wassen, drogen en fijnhakken.
De helft van de versnipperde ui aanstoven in de olijfolie, tomaten toevoegen, zout, peper en tijm.
Deze tomatencancassé enkele minuten zachtjes laten sudderen.
De andere helft van de ui aanfruiten met een klontje boter en hierbij de doperwten en wat gehakte peterselie voegen en nog even stoven.
De biefstukken goed kruiden met zout en peper en in goed verhitte boter naar gewenste graad bakken.
Tegelijkertijd bak je plakjes bacon en 4 spiegeleieren.
Serveer de biefstukken met daarop een plakje bacon en een spiegelei.
Tomatenconcassé op smaak brengen, tijm verwijderen en afwerken met wat gehakte peterselie.
Doperwten en tomaten apart in warme schaaltjes serveren.
Reacties