Doorgaan naar hoofdcontent

Biefstuk op Amerikaanse wijze

Biefstuk op Amerikaanse wijze
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 biefstuk à 175 gram
150 gram bacon in 4 plakjes

4 eieren
1 ui
500 gram tomaten
50 gram boter
1 eetlepel olijfolie
zout, peper en een klein takje tijm.
500 gram doperwten (gewicht na peulen of diepvriesdoperwten)
1 klein bosje peterselie

Bereiding
Tomaten pellen, zaadjes verwijderen en in kleine blokjes snijden.
Dopertwen in ruim licht gezouten kokend water opzetten en in ± 8 minuten gaarkoken.
Ui versnipperen.
Peterselieblaadjes afplukken, wassen, drogen en fijnhakken.
De helft van de versnipperde ui aanstoven in de olijfolie, tomaten toevoegen, zout, peper en tijm.
Deze tomatencancassé enkele minuten zachtjes laten sudderen.
De andere helft van de ui aanfruiten met een klontje boter en hierbij de doperwten en wat gehakte peterselie voegen en nog even stoven.
De biefstukken goed kruiden met zout en peper en in goed verhitte boter naar gewenste graad bakken.
Tegelijkertijd bak je plakjes bacon en 4 spiegeleieren.
Serveer de biefstukken met daarop een plakje bacon en een spiegelei.
Tomatenconcassé op smaak brengen, tijm verwijderen en afwerken met wat gehakte peterselie.
Doperwten en tomaten apart in warme schaaltjes serveren.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.