Gegrilde appelschijfjes met calvados
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 zachtzure appels
25 gram boter
30 gram suiker
1 theelepel kaneelpoeder
2 eetlepels calvados
Bereiding
De ovengrill voorverwarmen.
Boter laten smelten.
Appels schillen, met appelboor klokhuis verwijderen en de appels in plakjes snijden van 1 cm dik.
Een ronde ovenschaal invetten met de helft van de boter.
De appelschijfjes netjes rond schikken in de schaal en besprenkelen met de rest van de boter.
Suiker mengen met kaneel en dit over de appels strooien.
Onder de grill lichtjes laten carameliseren en zorg ervoor dat de appelschijfjes warm zijn maar niet helemaal gaar.
Besprenkelen met calvados en opdienen.
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 zachtzure appels
25 gram boter
30 gram suiker
1 theelepel kaneelpoeder
2 eetlepels calvados
Bereiding
De ovengrill voorverwarmen.
Boter laten smelten.
Appels schillen, met appelboor klokhuis verwijderen en de appels in plakjes snijden van 1 cm dik.
Een ronde ovenschaal invetten met de helft van de boter.
De appelschijfjes netjes rond schikken in de schaal en besprenkelen met de rest van de boter.
Suiker mengen met kaneel en dit over de appels strooien.
Onder de grill lichtjes laten carameliseren en zorg ervoor dat de appelschijfjes warm zijn maar niet helemaal gaar.
Besprenkelen met calvados en opdienen.
Reacties