Bourride

Bourride
Ingrediënten (voor 4 personen)
500 gram filet van zeevis (kabeljauw, koolvis, zeebaars, …)
1 ui
wit van 1 prei
1 venkelknol
stukje sinaasappelschil (zonder wit)
1.5 liter wat
0,5 liter droge witte wijn
zout en peper
1 takje tijm en 1 laurierblad
enkele saffraandraadjes
4 plakjes casinobrood zonder korst
2 eidooiers
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
enkele druppels citroensap1 eetlepel gehakte peterselie

Bereiding
Groenten schoonmaken en klein snijden.
Groenten, sinaasappelschil, wijn en kruiden aan de kook brengen.
Vis toevoegen en alles 10 minuten goed laten koken.
Knoflook fijnmaken in een vijzel of met knoflookpers en mengen met olie en citroensap (= aïoli)
Eidooiers door de aïoli roeren.
Vis uit de soep nemen, warm houden en in gelijkmatige stukjes verdelen.
Tijm en laurier verwijderen.
De soep fijnmaken met een staafmixer en eventueel door een puntzeef doen.
Het aïoli-eidooiermengsel door de soep roeren en deze opnieuw tot tegen het kookpunt laten komen.
Leg in ieder bord een plakje brood zonder korst, verdeel daarover de vis en overgiet met de soep.
Bestrooi met versgehakte peterselie.

Reacties