Visveloutésoep met saffraan
Ingrediënten (voor 4 personen)
35 gram boter
1 ui
wit van 1 prei
50 gram wortel
100 gram champignons
3 eetlepels bloem
100 gram schelvisfilet
1,3 liter visbouillon (zelf gemaakt van visafval, groenten en kruiden, f visfond uit pot of gemaakt van blokje)
1 eidooier
1 dl room
zout en peper
1 pakje saffraandraadjes
Bereiding
De groenten schoonmaken, wassen en klein snijden.
De gesneden groenten zonder te kleuren aanfruiten in de boter; bloem erdoor heen roeren en bevochtigen met de afgekoelde visbouillon.
Op hoog vuur al roerende met een garde de soep aan de kook brengen en dan 25 minuten zachtjes laten koken.
De schelvisfilet in kleine blokjes snijden.
De soep met een staafmixer fijnmaken.
Zet de fijngemaakte soep terug op het vuur en laat 10 minuten zachtjes koken met de saffraandraadjes en de blokjes schelvis.
Eidooier losroeren met room en op het laatste door de soep roeren.
Op smaak brengen met peper en zout.
Dite gerecht bevat per portie ongeveer:
195 kcal, 10 gram eiwit, 13 gram vet waarvan 6 gram verzadigd vet, 11 gram koolhydraten en 3 gram vezel.
Reacties