Doorgaan naar hoofdcontent

Visvelouté met saffraan

Visveloutésoep met saffraan
Ingrediënten (voor 4 personen)
35 gram boter
1 ui
wit van 1 prei
50 gram wortel
100 gram champignons
3 eetlepels bloem
100 gram schelvisfilet
1,3 liter visbouillon (zelf gemaakt van visafval, groenten en kruiden, f visfond uit pot of gemaakt van blokje)
1 eidooier
1 dl room
zout en peper
1 pakje saffraandraadjes

Bereiding
De groenten schoonmaken, wassen en klein snijden.
De gesneden groenten zonder te kleuren aanfruiten in de boter; bloem erdoor heen roeren en bevochtigen met de afgekoelde visbouillon.
Op hoog vuur al roerende met een garde de soep aan de kook brengen en dan 25 minuten zachtjes laten koken.
De schelvisfilet in kleine blokjes snijden.
De soep met een staafmixer fijnmaken.
Zet de fijngemaakte soep terug op het vuur en laat 10 minuten zachtjes koken met de saffraandraadjes en de blokjes schelvis.
Eidooier losroeren met room en op het laatste door de soep roeren.
Op smaak brengen met peper en zout.

Dite gerecht bevat per portie ongeveer:

195 kcal, 10 gram eiwit, 13 gram vet waarvan 6 gram verzadigd vet, 11 gram koolhydraten en 3 gram vezel.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.