Kruidkoek met sinaasappel en chocoladesaus
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 plakken kruidkoek
1 sinaasappel
100 gram chocolade
1,5 dl room
1 eetlepel suiker
Bereiding
Een deel van de sinaasappelschil dun afschillen(alleen het oranje gedeelte, zonder wit).
In een klein beetje water de schil een tiental minuten zachtjes laten koken.
Na het koken de sinaasappelschil fijnhakken en mengen met een eetlepel fijne kristalsuiker.
De sinaasappel uitpersen.
De plakjes kruidkoek licht besprenkelen met het sap en de sinaasappelschil over de kruidkoek strooien.
Room verwarmen en op een laag vuurtje onder voortdurend roeren de chocolade hierin smelten tot een egale saus ontstaat.
Schik de plakjes kruidkoek op kleine dessertbordjes en nappeer de warme chocoladesaus er omheen.
Dit gerecht bevat per portie ongeveer:
500 kcal, 6 gram eiwit, 31 gram vet waarvan 18 gram verzadigd vet, 54 gram koolhydraten en 3 gram vezel.
Reacties