Doorgaan naar hoofdcontent

Chapati




Chapati
Ingrediënten (voor 12 stuks)
125 gram bloem
125 gram volkorenmeel
0,5 theelepel zout
1 theelepel bakpoeder of wijnsteenzuur
1,5 tot 2 dl water
2 eetlepels arachideolie

Bereiding
Maak een stevig deeg van alle ingrediënten, begin met 1,5 dl water en voeg indien nodig tijdens het kneden nog meer water toe.
Kneedt het deeg goed zoals een brood of pizzadeeg.
Laat het deeg onder plastic of een nat doek een half uur rusten.
Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken, maak er bolletjes van en rol ze met een deegrol uit tot cirkels van ongeveer 17 cm doorsnee.
Vet een koekenpan lichtjes in en laat op het vuur heet worden.
Bak de chapati's aan beide kanten tot ze gaar, luchtig en licht krokant zijn.
Warm serveren bij stoverijen en groentecurry's


Chapati
Chapati.pdf
Hosted by eSnips

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.