Chapati
Ingrediënten (voor 12 stuks)
125 gram bloem
125 gram volkorenmeel
0,5 theelepel zout
1 theelepel bakpoeder of wijnsteenzuur
1,5 tot 2 dl water
2 eetlepels arachideolie
Bereiding
Maak een stevig deeg van alle ingrediënten, begin met 1,5 dl water en voeg indien nodig tijdens het kneden nog meer water toe.
Kneedt het deeg goed zoals een brood of pizzadeeg.
Laat het deeg onder plastic of een nat doek een half uur rusten.
Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken, maak er bolletjes van en rol ze met een deegrol uit tot cirkels van ongeveer 17 cm doorsnee.
Vet een koekenpan lichtjes in en laat op het vuur heet worden.
Bak de chapati's aan beide kanten tot ze gaar, luchtig en licht krokant zijn.
Warm serveren bij stoverijen en groentecurry's
Chapati.pdf |
Hosted by eSnips |
Reacties