Rijstpudding op Engelse wijze

Rijstpudding op Engelse wijze
Ingrediënten (voor 4 personen)
75 gram gebroken rijst (paprijst)
60 gram suiker
0,5 liter melk
1 eetlepel boter
1 ei
1 citroen
2 eetlepels poedersuiker

Bereiding
Rijst met de melk aan de kook brengen en in ongeveer een half uur laten gaarkoken. regelmatig roeren om aanzetten aan de bodem te vermijden.
Citroen wassen en een gedeelte van de schil heel dun afschillen zonder wit = zeste.
De citroenzeste heel fijn hakken.
Oven voorverwarmen op 175 graden.
Ei losroeren met de suiker en de citroenzeste.
Ovenbestendige puddingvorm of 4 kleine vormpjes inboteren
Eimengsel door de rijst roeren en deze pudding in de vorm(pjes) doen.
De pudding in warwaterbad (bain marie) in de oven plaatsen gedurende ongeveer 40 minuten.
de pudding bestrooien met poedersuiker en even onder de ovengrill laten kleuren.

Reacties