Gevulde courgettes
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 kg courgettes
2 uien
500 gram gemengd gehakt
250 gram champignons
2 eetlepels zonnebloemolie
1,5 dl bouillon (groente- of vleesbouillon)
2 dl tomatensaus (bijvoorbeeld tomato frito)
Bereiding
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Courgettes wassen en over de lengte in twee snijden.
Haal met behulp van een kleine lepel het vruchtvlees uit de courgettes en hak het fijn.
Ui versnipperen en met gehakt en courgettepulp bakken in hete olie.
Champignons met een keukenpapier schoonmaken, in vier snijden en apart bakken in de rest van de olie.
De gebakken champignons bij het gehakt voegen en de uitgeholde courgettes hiermee opvullen.
In een ovenschaal schikken en giet de bouillon op de bodem van de schaal.
Plaats de schaal voor 20 minuten in de oven.
De tomatensaus verwarmen, afwerken en kruiden naar eigen smaak
Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen zodat...
Reacties