Gevulde courgettes
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 kg courgettes
2 uien
500 gram gemengd gehakt
250 gram champignons
2 eetlepels zonnebloemolie
1,5 dl bouillon (groente- of vleesbouillon)
2 dl tomatensaus (bijvoorbeeld tomato frito)
Bereiding
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Courgettes wassen en over de lengte in twee snijden.
Haal met behulp van een kleine lepel het vruchtvlees uit de courgettes en hak het fijn.
Ui versnipperen en met gehakt en courgettepulp bakken in hete olie.
Champignons met een keukenpapier schoonmaken, in vier snijden en apart bakken in de rest van de olie.
De gebakken champignons bij het gehakt voegen en de uitgeholde courgettes hiermee opvullen.
In een ovenschaal schikken en giet de bouillon op de bodem van de schaal.
Plaats de schaal voor 20 minuten in de oven.
De tomatensaus verwarmen, afwerken en kruiden naar eigen smaak
Reacties