Doorgaan naar hoofdcontent

Chocolademousse met Tia Maria

Chocolademousse met Tia Maria
Ingrediënten (voor 4 personen)
150 gram chocoladegallets van Callebout
1/4 kopje sterke koffie
3 dl. room
60 gram fijne kristalsuiker
1/2 borrelglaasje Tia Maria
Witte chocoladeschilfers of geschaafde amandelen om af te werken.

Bereiding
Slagroom met de helft van de suiker opkloppen. Chocoladegallets met koffie en de rest van de suiker op zacht vuurtje of in de magnetron op half vermogen laten smelten terwijl men goed roert.
De gesmolten chocolade enigszins laten afkoelen.
De slagroom door de gesmolten (afgekoelde) chocolade spatelen.
Tia Maria toevoegen.
De chocolademousse in dessertschaaltjes doen en in de koelkast gedurende minstens 1 uur laten opstijven.
Voor het opdienen witte chocoladeschilfers op de mousse strooien of geroosterd amandelschaafsel

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.