Sint Jacobsmosselen met saffraan
Ingrediënten (voor 4 personen)
12 Sint-Jacobsvruchten (coquilles Saint Jacques)
1 sjalot
1 teentje knoflook
enkele draadjes saffraan
2 dl droge witte wijn
200 gram crème fraiche
35 gram boter
zout en witte peper
enkele takjes kervel
Ingrediënten (voor 4 personen)
12 Sint-Jacobsvruchten (coquilles Saint Jacques)
1 sjalot
1 teentje knoflook
enkele draadjes saffraan
2 dl droge witte wijn
200 gram crème fraiche
35 gram boter
zout en witte peper
enkele takjes kervel
Bereiding
Sjalot en knoflook fijnhakken.
Kervel wassen en de blaadjes afplukken.
Sint-Jacobsvruchten afspoelen, drogen met keukenpapier.
De Sint-Jacobsvruchten kruiden met zout en peper en in 3 minuten aan beide zijden bakken in hete boter.
Haal de schaaldieren uit de boter en houd ze warm.
Sjalot en knoflook in dezelfde boter aanstoven, bevochtigen met de witte wijn, saffraandraadjes toevoegen en voor 3/4 laten inkoken.
Crème fraîche toevoegen, goed roeren en opnieuw zachtjes laten inkoken tot de juiste sausdikte.
De Sint-Jacobsvruchten nog even in de saus verwarmen (tegen het kookpunt aan).
Op smaak brengen met zout en peper.
Per persoon 3 schaaldieren op verwarmde bordjes schikken, oversausen en afwerken met kervelblaadjes.
Reacties