Doorgaan naar hoofdcontent

Sint Jacobsmosselen met saffraan

Sint Jacobsmosselen met saffraan
Ingrediënten (voor 4 personen)
12 Sint-Jacobsvruchten (coquilles Saint Jacques)
1 sjalot
1 teentje knoflook
enkele draadjes saffraan
2 dl droge witte wijn
200 gram crème fraiche
35 gram boter
zout en witte peper
enkele takjes kervel

Bereiding
Sjalot en knoflook fijnhakken.
Kervel wassen en de blaadjes afplukken.
Sint-Jacobsvruchten afspoelen, drogen met keukenpapier.
De Sint-Jacobsvruchten kruiden met zout en peper en in 3 minuten aan beide zijden bakken in hete boter.
Haal de schaaldieren uit de boter en houd ze warm.
Sjalot en knoflook in dezelfde boter aanstoven, bevochtigen met de witte wijn, saffraandraadjes toevoegen en voor 3/4 laten inkoken.
Crème fraîche toevoegen, goed roeren en opnieuw zachtjes laten inkoken tot de juiste sausdikte.
De Sint-Jacobsvruchten nog even in de saus verwarmen (tegen het kookpunt aan).
Op smaak brengen met zout en peper.
Per persoon 3 schaaldieren op verwarmde bordjes schikken, oversausen en afwerken met kervelblaadjes.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.