Appel Bonne femme
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 mooie goudrenetten
2 eetlepels boter
4 eetlepels kandijsuiker
1 theelepel kaneel
1/2 glaasje witte wijn
Bereiding
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Appels wassen en klokhuis uitboren.
In ovenschaal plaatsen.
Boter vermengen met suiker en kaneel en dit mengsel in de uitgeboorde appels doen.
De witte wijn in de ovenschaal doen.
In warme oven plaatsen gedurende 20 minuten.
Regelmatig de appels bedruipen.
Het braadvocht moet licht carameliseren, een lichte karamellaag vormen over de appels.
warm serveren.
Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen zodat...
Reacties