Gado gado
Ingrediënten (voor 4 personen)
100 gram spitskool
4 eetlepels zonnebloemolie
250 gram sperziebonen
100 gram taugé
2 teentjes knoflook
1 ui
150 gram pindakaas
1/2 blikje kokosmelk
4 eetlepels ketjap manis
1 theelepel sambal oelek
200 gram tahoe
200 gram tempé
2 hardgekookte eieren
1 kleine komkommer
Bereiding
Tahoe in blokjes snijden en tempé in dunne plakjes.
Marinade maken van ketjap, sambal, uitgeperste knoflook en wat aanlengen met water.
Tahoe en tempé min. een half uur in de marinade leggen.
Ondertussen de groenten schoonmaken en wassen.
Ui versnipperen.
Spitskool in fijne reepjes snijden.
Sperziebonen in licht gezouten water beetgaar koken.
Tahoe en tempé uit de marinade halen en goed laten uitlekken, iets droogdeppen met keukenpapier.
Eerst tempé en dan tahoe bakken in hete olie.
Tempé en tahoe warm houden.
Versnipperde ui aanfruiten in de olie, pindakaas toevoegen, marinade en kokosmelk. Alles goed
roeren op een niet te hoog vuur. Eventueel met wat water aanlengen en op smaak brengen.
Spitskool met bodempje water laten slinken, taugé en sperziebonen toevoegen.
Komkommer in plakjes snijden.
De warme groenten op borden schikken, oversausen met de pindasaus. Schijfjes komkommer erop
schikken.
Tahoe en tempé er rond schikken en per bord een half hardgekookt ei.
Reacties