Doorgaan naar hoofdcontent

Gado gado


Gado gado
Ingrediënten (voor 4 personen)
100 gram spitskool
4 eetlepels zonnebloemolie
250 gram sperziebonen
100 gram taugé
2 teentjes knoflook
1 ui
150 gram pindakaas
1/2 blikje kokosmelk
4 eetlepels ketjap manis
1 theelepel sambal oelek
200 gram tahoe
200 gram tempé
2 hardgekookte eieren
1 kleine komkommer

Bereiding
Tahoe in blokjes snijden en tempé in dunne plakjes.
Marinade maken van ketjap, sambal, uitgeperste knoflook en wat aanlengen met water.
Tahoe en tempé min. een half uur in de marinade leggen.
Ondertussen de groenten schoonmaken en wassen.
Ui versnipperen.
Spitskool in fijne reepjes snijden.
Sperziebonen in licht gezouten water beetgaar koken.
Tahoe en tempé uit de marinade halen en goed laten uitlekken, iets droogdeppen met keukenpapier.
Eerst tempé en dan tahoe bakken in hete olie.
Tempé en tahoe warm houden.
Versnipperde ui aanfruiten in de olie, pindakaas toevoegen, marinade en kokosmelk. Alles goed
roeren op een niet te hoog vuur. Eventueel met wat water aanlengen en op smaak brengen.
Spitskool met bodempje water laten slinken, taugé en sperziebonen toevoegen.
Komkommer in plakjes snijden.
De warme groenten op borden schikken, oversausen met de pindasaus. Schijfjes komkommer erop
schikken.
Tahoe en tempé er rond schikken en per bord een half hardgekookt ei.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.