4 tournedos (à 175 gram)
50 gram boter(Bertolli)
2 teentjes knoflook
2 gepelde tomaten
200 gram champignons
1 eetlepel mosterd
zout, peper en paprikapoeder
1 borrelglaasje wodka
200 gram zure room
1 dl room
Bereiding
Tomaat in blokjes snijden, knoflook fijnmaken met de knoflookpers of versnipperen, champignons in plakjes snijden.
Champignons bakken in 1 eetlepel boter, overdoen in een bord om op het einde aande bereiding toe te voegen.
De tournedos kruiden met zout en peper uit de molen.
Het vlees in hete boter aan beide zijden bakken tot de gewenste graad van gaarheid.De beste manier om tournedos te bakken is saignant, d.w.z. dichtgeschroeide dunne korst aan de buitenkant en rood maar warm van binnen.
Het overtollige vet uit de pan verwijderen.
De tournedos flamberen met de wodka en afblussen met room.
Het vlees uit de pan nemen en warm houden.
De andere ingrediënten in de pan doen en alles goed mengen en snel verhitten.
Laat ongeveer 1 minuut goed sudderen en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de tournedos met de saus en frietjes.
Reacties