Doorgaan naar hoofdcontent

Tournedos Stroganoff

Tournedos Stroganoff
4 tournedos (à 175 gram)
50 gram boter(Bertolli)
2 teentjes knoflook
2 gepelde tomaten
200 gram champignons
1 eetlepel mosterd
zout, peper en paprikapoeder
1 borrelglaasje wodka
200 gram zure room
1 dl room

Bereiding
Tomaat in blokjes snijden, knoflook fijnmaken met de knoflookpers of versnipperen, champignons in plakjes snijden.
Champignons bakken in 1 eetlepel boter, overdoen in een bord om op het einde aande bereiding toe te voegen.
De tournedos kruiden met zout en peper uit de molen.
Het vlees in hete boter aan beide zijden bakken tot de gewenste graad van gaarheid.De beste manier om tournedos te bakken is saignant, d.w.z. dichtgeschroeide dunne korst aan de buitenkant en rood maar warm van binnen.
Het overtollige vet uit de pan verwijderen.
De tournedos flamberen met de wodka en afblussen met room.
Het vlees uit de pan nemen en warm houden.
De andere ingrediënten in de pan doen en alles goed mengen en snel verhitten.
Laat ongeveer 1 minuut goed sudderen en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de tournedos met de saus en frietjes.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.