Doorgaan naar hoofdcontent

Couscous Royal

Couscous Royal
Ingrediënten (voor 4 personen)
300 gram couscous (voorgekookt)
250 gram lamsvlees
1 braadkip
2 winterwortels
1 ui
2 courgettes
300 gram gare kikkererwten
4 Italiaanse tomaten
4 eetlepels olijfolie
zout en peper, tijm en 1 laurierblad
kaneelpoeder
4 muntblaadjes
Enkele druppels tabasco
4 eetlepels rozijnen

Bereiding
De braadkip in 8 stukken verdelen en het lamsvlees in blokjes snijden.
Vlees en gevogelte inwrijven met zout, peper en kaneelpoeder.
Kip en lamsvlees aanbraden in hete olijfolie.
De groenten schoonmaken en niet al te fijn snijden.
Ui, wortel en courgette toevoegen aan het vlees en mee laten fruiten.
Tijm, laurier en in stukken gesneden tomaat toevoegen en het geheel onder deksel ongeveer 45 minuten tot een uur laten sudderen.
Couscous mengen met de rozijnen.
Couscous bereiden volgens aanwijzing op de verpakking. (Gewoonlijk wordt voorgekookte couscous overgoten met kokend water en laat men dit enkele minuten wellen. Daarna ontgranen met een vork. De hoeveelheid water die men moet gebruiken hangt af van de soort en het merk.)
De stoofschotel op smaak brengen en wat tabasco toevoegen.
Afwerken met de blaadjes verse munt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.