Gerisoleerde aardappelen

Gerissoleerde aardappelen
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 kg vastkokende aardappelen
3 eetlepels maïsolie
25 gram boter
zout

Bereiding
Aardappelen schillen, wassen en in gelijkmatige stukken verdelen (gemiddeld grote aardappel in 4 tot 6 stukken versnijden)
De aardappelen in licht gezouten water aan de kook brengen en halfgaar koken (ongeveer 10 minuten).
Oven voorverwarmen op 180 graden.
De aardappelen afgieten.
Boter en olie in een koekenpan verhitten en hierin de aardappelen aan alle zijden mooi kleuren.
Overdoen in een oven schaal en in de oven gedurende ongeveer 15 minuten laten garen, tussendoor een keer omscheppen.
Voor het opdienen lichtjes bestrooien met zout.
Indien men geen gebruik wil maken van de oven, moet men de aardappelen 5 minuten langer laten koken en verder gaarbakken in de pan.
Zelf geef ik de voorkeur aan garen in de oven omdat dan de aardappelen mooier van kleur en vaster van vorm blijven.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

230 kcal, 4 gram eiwit, 9 gram vet waarvan 4 gram verzadigd vet, 32 gram koolhydraten en 6 gram vezel.

Reacties