Doorgaan naar hoofdcontent

Gerisoleerde aardappelen

Gerissoleerde aardappelen
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 kg vastkokende aardappelen
3 eetlepels maïsolie
25 gram boter
zout

Bereiding
Aardappelen schillen, wassen en in gelijkmatige stukken verdelen (gemiddeld grote aardappel in 4 tot 6 stukken versnijden)
De aardappelen in licht gezouten water aan de kook brengen en halfgaar koken (ongeveer 10 minuten).
Oven voorverwarmen op 180 graden.
De aardappelen afgieten.
Boter en olie in een koekenpan verhitten en hierin de aardappelen aan alle zijden mooi kleuren.
Overdoen in een oven schaal en in de oven gedurende ongeveer 15 minuten laten garen, tussendoor een keer omscheppen.
Voor het opdienen lichtjes bestrooien met zout.
Indien men geen gebruik wil maken van de oven, moet men de aardappelen 5 minuten langer laten koken en verder gaarbakken in de pan.
Zelf geef ik de voorkeur aan garen in de oven omdat dan de aardappelen mooier van kleur en vaster van vorm blijven.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

230 kcal, 4 gram eiwit, 9 gram vet waarvan 4 gram verzadigd vet, 32 gram koolhydraten en 6 gram vezel.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.