Pudding Cabinet

Cabinetpudding
Ingrediënten (voor 6 personen)
3 eetlepels abrikozenjam
50 gram rozijnen
2 eetlepels kirsch
250 gram cake
voor de flan:
3,5 dl melk (volle)
3 eieren
70 gram suiker
1 stukje vanillestok
boter om in te vetten
Voor de saus:
Sabayon of met kirsch verdunde vanillevla

Bereiding
Flan bereiden:
Melk aan de kook brengen met een over de lengte ingesneden stukje vanillestok.
Eieren losroeren met de suiker.
De kokende melk al roerende door de eierstruif mengen.
Vanillestokje verwijderen.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Een charlottevorm (ovenvaste aardewerk of pyrex puddingvorm) inboteren.
Cake in plakjes snijden.
Rozijnen wassen en met kirsch bedruipen.
De plakjes cake in de vorm schikken en daarop de abrikozenjam en de rozijnen in twee lagen.
De flan er over gieten en in de oven plaatsen gedurende ongeveer 45 minuten.
Controleren op gaarheid door met een vork tot het midden te prikken; het binnenste mag niet meer vochtig zijn.
10 tot 15 minuten laten afkoelen en omkeren.
De gebakken pudding in plakjes snijden en serveren met een saus als sabayon, vanillesaus , vruchtensaus of vanillevla die is verdund met vruchtenlikeur of kirsch.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

400 kcal, 10 gram eiwit, 16 gram vet waarvan 8 gram verzadigd vet, 53 gram koolhydraten en 1 gram vezel.

Reacties