Doorgaan naar hoofdcontent

Pudding Cabinet

Cabinetpudding
Ingrediënten (voor 6 personen)
3 eetlepels abrikozenjam
50 gram rozijnen
2 eetlepels kirsch
250 gram cake
voor de flan:
3,5 dl melk (volle)
3 eieren
70 gram suiker
1 stukje vanillestok
boter om in te vetten
Voor de saus:
Sabayon of met kirsch verdunde vanillevla

Bereiding
Flan bereiden:
Melk aan de kook brengen met een over de lengte ingesneden stukje vanillestok.
Eieren losroeren met de suiker.
De kokende melk al roerende door de eierstruif mengen.
Vanillestokje verwijderen.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Een charlottevorm (ovenvaste aardewerk of pyrex puddingvorm) inboteren.
Cake in plakjes snijden.
Rozijnen wassen en met kirsch bedruipen.
De plakjes cake in de vorm schikken en daarop de abrikozenjam en de rozijnen in twee lagen.
De flan er over gieten en in de oven plaatsen gedurende ongeveer 45 minuten.
Controleren op gaarheid door met een vork tot het midden te prikken; het binnenste mag niet meer vochtig zijn.
10 tot 15 minuten laten afkoelen en omkeren.
De gebakken pudding in plakjes snijden en serveren met een saus als sabayon, vanillesaus , vruchtensaus of vanillevla die is verdund met vruchtenlikeur of kirsch.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

400 kcal, 10 gram eiwit, 16 gram vet waarvan 8 gram verzadigd vet, 53 gram koolhydraten en 1 gram vezel.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.