Doorgaan naar hoofdcontent

Kalfsmedaillon met camembert-champignonroomsaus

Kalfsmedaillons met camembert-champignonroomsaus
Ingrediënten (voor 4 personen)
8 kalfsmedaillons à 75 gram
30 gram boter
1 eetlepel olijfolie
zout en peper
250 gram champignons
1 borrelglaasje cognac
2,5 dl room
150 gram camembert

Bereiding
Champignons schoonmaken en in vier snijden.
De helft van de boter verhitten en hierin de champignons bakken.
De gebakken champignons uit de pan nemen.
De rest van de boter met de olijfolie verhitten; vlees goed kruiden met zout en peper.
De kalfsmedaillons in de hete vetstof mooi bruin bakken aan beide zijden ongeveer 4 minuten.
Ondertussen de camembert in klein stukjes snijden.
Het vlees flamberen met de cognac.
Het vlees uit de pan nemen en warm houden.
De pan afblussen met room, champignons toevoegen en op een zacht vuurtje de camembert in de saus laten smelten.
De champignonsaus over het vlees doen en bestrooien met gehakte peterselie.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.