Kalfsmedaillon met camembert-champignonroomsaus

Kalfsmedaillons met camembert-champignonroomsaus
Ingrediënten (voor 4 personen)
8 kalfsmedaillons à 75 gram
30 gram boter
1 eetlepel olijfolie
zout en peper
250 gram champignons
1 borrelglaasje cognac
2,5 dl room
150 gram camembert

Bereiding
Champignons schoonmaken en in vier snijden.
De helft van de boter verhitten en hierin de champignons bakken.
De gebakken champignons uit de pan nemen.
De rest van de boter met de olijfolie verhitten; vlees goed kruiden met zout en peper.
De kalfsmedaillons in de hete vetstof mooi bruin bakken aan beide zijden ongeveer 4 minuten.
Ondertussen de camembert in klein stukjes snijden.
Het vlees flamberen met de cognac.
Het vlees uit de pan nemen en warm houden.
De pan afblussen met room, champignons toevoegen en op een zacht vuurtje de camembert in de saus laten smelten.
De champignonsaus over het vlees doen en bestrooien met gehakte peterselie.

Reacties