Doorgaan naar hoofdcontent

Marmite met tonijn

Marmite met tonijn
Ingrediënten (voor 4 personen)
500 gram tonijnfilet
2 uien
2 rode paprika's
2 teentjes knoflook
1 snuifje cayennepeper
3 soeptomaten
0,7 dl olijfolie
zout
1 borrelglaasje cognac
3 dl visbouillon
1 kg aardappelen (vastkokend)
1 blaadje laurier en 1 takje tijm

Bereiding
Tonijn in kleine blokjes snijden.
Uien in halve ringen, aardappelen en paprika's in blokjes snijden.
Tomaten wassen, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden.
Knoflook versnipperen of door de knoflookpers duwen.
De blokjes tonijn in de hete olijfolie bakken en na kleuren er terug uitnemen.
Ui, paprika en knoflook aanfruiten in dezelfde olie, kruiden met zout en cayennepeper.
Tomaten, aardappelen, tijm, laurier en visbouillon toevoegen.
Laten sudderen gedurende 15 minuten.
Cognac en blokjes tonijn aan de bereiding toevoegen en nog 2 minuten zachtjes laten sudderen.
Tijm en laurier verwijderen, op smaak brengen en onder deksel na 10 minuten laten rusten.
Bestrooien met gehakte peterselie.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.