Marmite met tonijn

Marmite met tonijn
Ingrediënten (voor 4 personen)
500 gram tonijnfilet
2 uien
2 rode paprika's
2 teentjes knoflook
1 snuifje cayennepeper
3 soeptomaten
0,7 dl olijfolie
zout
1 borrelglaasje cognac
3 dl visbouillon
1 kg aardappelen (vastkokend)
1 blaadje laurier en 1 takje tijm

Bereiding
Tonijn in kleine blokjes snijden.
Uien in halve ringen, aardappelen en paprika's in blokjes snijden.
Tomaten wassen, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden.
Knoflook versnipperen of door de knoflookpers duwen.
De blokjes tonijn in de hete olijfolie bakken en na kleuren er terug uitnemen.
Ui, paprika en knoflook aanfruiten in dezelfde olie, kruiden met zout en cayennepeper.
Tomaten, aardappelen, tijm, laurier en visbouillon toevoegen.
Laten sudderen gedurende 15 minuten.
Cognac en blokjes tonijn aan de bereiding toevoegen en nog 2 minuten zachtjes laten sudderen.
Tijm en laurier verwijderen, op smaak brengen en onder deksel na 10 minuten laten rusten.
Bestrooien met gehakte peterselie.

Reacties