Linzen-kwarkovenschotel


Linzen - kwark- ovenschotel
Ingrediënten (voor 4 personen)
200 g. linzen
1 ui
1 teentje knoflook
1 eetlepel boter
1 rode paprika
300 g. magere kwark
2 eieren
zout, peper en zachte paprikapoeder
120 g. geraspte parmezaanse kaas.

Bereiding
Gewassen linzen opzetten met gezouten water en in 35 minuten gaarkoken.
Ondertussen de ui versnipperen, knoflook uitpersen en paprika in blokjes snijden.
Deze ingrediënten aanfruiten in wat boter en slechts lichtjes laten kleuren.
Eieren losroeren en mengen met de kwark, zout, peper, paprikapoeder en geraspte kaas.
Linzen afgieten.
Alle ingrediënten goed mengen en in ingeboterde ovenschaal doen. Gedurende 45 minuten in voorverwarmde oven (200 graden C.) plaatsen.
Serveer met een salade en Turks brood.

Reacties