Doorgaan naar hoofdcontent

Gevulde eieren

Gevulde eieren
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 eieren hardgekookt
40 gram boter
4 ansjovisfilets
enkele druppels tabasco
2nkele druppels worshestershiresaus
2 gevulde groene olijven
enkele blaadjes kropsla
2 tomaten
200 gram groentemacedoine (uitlekgewicht)
2 eetlepels mayonaise

Bereiding
Kropsla wassen en drogen, over 4 kleine borden verdelen.
Tomaten wassen en in plakjes snijden.
Olijven in plakjes snijden.
Groentemacedoine goed laten uitlekken en met de mayonaise mengen.
Ansjovisfilets heel fijn hakken met een mes of in een vijzel of keukenmachine pureren.
Eieren pellen en overlangs doormidden snijden.
De dooiers uithalen en mengen met boter, op smaak brengen met worshestershiresaus en tabasco.
Met behulp van een spuitzak met gekartelde spuitmond het eidooiermengsel in de eiwitten spuiten, daarop een plakje olijf schikken.
Schik op de sla op ieder bord 2 halve eieren, groentemacedoine en plakjes tomaat

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.