Doorgaan naar hoofdcontent

Paprika roosteren

Die fijne plakjes rode paprika zonder pel, net niet gaar en met licht geroosterde smaak. In veel recepten vind je het terug, en meestal staat er dan beschreven dat je de paprika met bijvoorbeeld een vleesvork boven de gasvlam moet houden of onder de ovengrill legt tot de hele pel zwart is, om hem dan vervolgens in plastic te laten zweten en nadien de pel er netjes af te halen. Verschillende keren heb ik deze technieken toegepast maar het resultaat was toch nooit precies wat ik wou: of de paprika had zolang onder de ovengrill gelegen om hem zwart te krijgen, dat die al gaar was of boven de gasvlam was die niet echt zwart te krijgen en liet de pel dan uiteindelijk ook niet mooi los.Op de site van Cheffen is te zien hoe het wel lukt boven een gasbrander, maar ja, zo'n pit heb ik niet in huis.Nu had ik al een bunzenbrander om mijn crème brûlée te maken, maar ik was nog nooit op het idee gekomen deze te gebruiken voor de paprika, tot ik een vodcast van die maffe Dr. Kiki bekeek. Sindsdien lukt het perfect, met de bunzenbrander. Maar wacht even, ik zou Dr. Kiki niet meteen nadoen. Voor je de hele keuken in de fik zet, zou ik om te beginnen al een hele paprika nemen die je aan de vleesvork prikt en de brander op een veilige plaats op de paprika richten zonder dat de vlam andere, misschien brandbare materialen kan raken.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.