Worteltjes met limoen en verse kruiden
Ingrediënten (voor 4 personen)
800 gram wortel
25 gram boter
1 eetlepel suiker
0,5 rode peper
2 limoenen
enkele takjes koriander
enkele takjes peterselie
zout
Bereiding
Wortelen schoonmaken, wassen en in gelijkmatige blokjes snijden van ongeveer 2,5 cm.
De groente blancheren in licht gezouten kokend water tot ze half gaar zijn. In plaats van blancheren kan je ze ook even stomen.
Rode peper wassen, zaadlijst verwijderen en heel fijn snijden.
Limoenen uitpersen.
Boter verhitten en hierin de wortelen met rode peper en suiker even laten smoren.
Limoensap toevoegen en verder laten smoren tot het meeste vocht verdampt is en de wortelen licht carameliseren.
Ondertussen koriander en peterselie wassen en fijnhakken.
De wortelen op smaak brengen met zout en op het laatste moment de vers gehakte kruiden er over strooien.
Dit gerecht bevat per portie ongeveer:
95 kcal, 1 gram eiwit, 6 gram vet waarvan 4 gram verzadigd vet, 10 gram koolhydraten en 7 gram vezel.
Reacties