Doorgaan naar hoofdcontent

Omelet Gruyère


Omelet Gruyère
Ingrediënten (voor 4 personen)
8 eieren
zout, witte peper
1 eetlepel gehakte peterselie
1 eetlepel fijngesneden bieslook
150 gram geraspte gruyère
60 gram boter

Bereiding
4 eieren losroeren met zout, peper en verse kruiden.
Ovengrill voor verwarmen.
In een koekenpan de helft van de boter verhitten en de eierstruif daarin bakken. Wanneer de onderkant loslaat van de pan en de bovenkant nog smeuïg-nat is, strooit men 1/4 van de kaas op de omelet en rolt ze op.
Laat de opgerolde omelet op een ovenplaat glijden.
Bereid op dezelfde manier een tweede omelet.
Geef beide opgerolde omeletten aan de bovenzijde met een mes een inkerving en strooi daar de rest van de kaas over.
Laat de omeletten onder de grill een korstje vormen.
Serveer met stokbrood of gebakken aardappelen en geef er een salade naar keuze bij.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.