Omelet Gruyère


Omelet Gruyère
Ingrediënten (voor 4 personen)
8 eieren
zout, witte peper
1 eetlepel gehakte peterselie
1 eetlepel fijngesneden bieslook
150 gram geraspte gruyère
60 gram boter

Bereiding
4 eieren losroeren met zout, peper en verse kruiden.
Ovengrill voor verwarmen.
In een koekenpan de helft van de boter verhitten en de eierstruif daarin bakken. Wanneer de onderkant loslaat van de pan en de bovenkant nog smeuïg-nat is, strooit men 1/4 van de kaas op de omelet en rolt ze op.
Laat de opgerolde omelet op een ovenplaat glijden.
Bereid op dezelfde manier een tweede omelet.
Geef beide opgerolde omeletten aan de bovenzijde met een mes een inkerving en strooi daar de rest van de kaas over.
Laat de omeletten onder de grill een korstje vormen.
Serveer met stokbrood of gebakken aardappelen en geef er een salade naar keuze bij.

Reacties