Ovenschotel van aardappel en tomaat
Ingrediënten (voor 4 personen)
1,5 kg vastkokende aardappelen (vb. Nicola)
3 eetlepels olijfolie
150 gram geraspte pittige kaas
4 tomaten
selderijzout
30 gram boter
2 teentjes knoflook
0,5 eetlepel gehakte peterselie
0,5 theelepel oregano
wat peper uit de molen
Bereiding
Aardappelen goed wassen, eventueel pitten en met de schil in 20 minuten gaarkoken of beter nog gaar stomen.
Ovenschaal invetten met olijfolie.
Kruidenboter maken met boter, versnipperde knoflook, peterselie en oregano.
De aardappel pellen en in plakjes snijden.
De plakjes aardappel midden in de ovenschaal schikken en bestrooien met de geraspte kaas.
Tomaten wassen, kroontjes verwijderen en doormidden snijden.
De halve tomaten bestrooien met selderijzout en peper, daarop de kruidenboter doen.
Zet de halve tomaten rondom de aardappelen en plaats onder de ovengrill tot de kaas gesmolten en licht verkleurd is en de tomaten gaar.
Dit gerecht bevat per portie ongeveer:
459 kcal, 16 gram eiwit, 30 gram vet waarvan 13 gram verzadigd vet, 35 gram koolhydraten en 7 gram vezel.
Reacties